آموزش نحوه تعویض آب رادیاتور به صورت گام به گام

نکات تعویض آب رادیاتور

آب رادیاتور مخلوطی از آب مقطر و مایع خنک کننده است که درون رادیاتور قرار گرفته است که با گردش این مایع گرمای موتور کاهش می‌یابد. اما مایع رادیاتور به مرور زمان خاصیت خود را از دست می‌دهد به همین دلیل لازم است برای تعویض آن اقدام کنیم. در این مقاله قصد داریم به آموزش نحوه تعویض آب رادیاتور بپردازیم.

اهمیت وجود آب رادیاتور در خودرو

گرمای ناشی از احتراق و موتور بسیار بالاست. این گرما به کمک سیستم خنک کنندگی خودرو کنترل می‌شود. اگر سیستم خنک کننده دچار مشکلی شود و گرمای موتور کنترل نشود، در مدت زمان کوتاهی به سرسیلندر و سایر قطعات موتور آسیب وارد میشود.

درون رادیاتور خودرو یک مایع خنک کننده وجود دارد که با گردش در لوله‌های مخصوص به کاهش گرمای موتور کمک می‌کند. این مایع مخلوطی از آب مقطر و مایع خنک کننده است. این مایع بعد از مدتی خاصیت خنک کنندگی خود را از دست می‌دهد. بنابراین لازم است به جهت حفظ خاصیت خنک کنندگی این مایع، نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.



زمان تعویض آب رادیاتور

ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که چه زمانی آب رادیاتور خودرو را تعویض کنید. بهترین زمان تعویض همان دوره‌ای است که درون دفترچه راهنما خودرو نوشته شده است.

معمولا زمان تعویض آب رایاتور در خودرو بین ۴۸ تا ۱۰۰ هزار کیلومتر است. البته باز هم تاکیید می‌کنم که به این بازه توجهی نکنید و به سراغ دفترچه راهنما بروید.

مراحل تعویض آب رادیاتور خودرو

پیشنهاد می‌کنیم برای تعویض آب رادیاتور خودرو به یک مکانیکی مراجعه نمایید. اما اگر خودتان شخص فنی هستید می‌توانید به کمک مراحل زیر اقدام به تعویض آن نمایید.

۱- تهیه آب رادیاتور و تعیین مقدار لازم

در مرحله اول باید به سراغ تهیه آب رادیاتور برویم زیرا بعد از تخلیه آب رادیاتور دیگر نمی‌توانید در این وضعیت رانندگی کنید. هر خودرویی به مقدار مشخصی از آب رادیاتور نیاز دارد برای پیدا کردن حجم لازم به دفترچه راهنما مراجعه کنید.

۲- آماده سازی خودرو

خودرو را در یک سطح صاف پارک کنید. اجازه دهید خودرو کاملا خنک شود، هرگز در زمانی که موتور خودرو داغ است اقدام به تعویض آب رادیاتور نکنید.

درب کاپوت خودرو را باز کنید و اتصال باتری را از سمت قطب منفی قطع کنید. سپس خودرو را به کمک یک جک از زمین به سمت بالا ببرید سپس یک سطل بزرگ زیر رادیاتور قرار دهید.

بیشتر بخوانید : نکات تعویض باتری خودرو


۳- تخلیه مایع رادیاتور

شیر تخلیه رادیاتور که معمولا در بخش پایینی رادیاتور است را پیدا کنید و پیچ تخلیه را شل کنید تا آب رادیاتور درون سطل بریزد. به هیچ عنوان اجازه ندهید آب رادیاتور روی زمین بریزد چراکه این مایع برای محیط زیست مضرر است و می‌تواند به حیوانات و گیاهان آسیب وارد کند.


۴- بررسی رادیاتور و سلامت مخزن

درب رادیاتور را باز کنید و درون رادیاتور را بررسی کنید. از سلامت درب رادیاتور مطمئن شوید چراکه با نشتی مایع رادیاتور، سیستم خنک کننده دچار مشکل می‌شود. در این مرحله شیر تخلیه را ببندید.

تعویض آب رادیاتور خودرو

۵- شست و شوی رایاتور

به کمک یک قیف محلول رادیاتور شوی را درون رادیاتور بریزید. درپوش رادیاتور را ببندید و موتور و بخاری خودرو را روشن کنید. اجازه دهید خودرو چند دقیقه کار کند تا رسوبات و جرم‌های درون رادیاتور شست‌وشو داده شود. سپس خودرو را خاموش کرده و چند دقیقه صبر کنید تا خنک شود. حالا مایع رادیاتور شوی را تخلیه کنید.

حالا شیلنگ پایین رادیاتور را شل کنید و رادیاتور را با آب شهری شست‌وشو دهید. بهتر است در این مرحله به سلامت شیلنگ‌ها و لوله‌های رادیاتور توجه کنید تا اگر دچار فرسودگی شده‌اند آنها را تعویض نمایید.

۶- پر کردن رادیاتور با آب رادیاتور

حالا رادیاتور آماده شده تا مایع جدید به آن اضافه شود. در این مرحله شیر تخلیه را محکم کنید و آب رادیاتور خریداری شده را به آرامی و کم‌کم درون رادیاتور بریزید تا مایع به خط ماکسیموم برسد.

حالا درپوش را ببنیدید، موتور و بخاری را روشن کنید و اجازه دهید خودرو چند دقیقه کار کند. برای هواگیری نیز باید پیچ‌های تخلیه هوا باز شود تا هوای اضافی تخلیه شود.

نکات تعویض آب رادیاتور

  • قبل از تعویض آب رایادتور از سلامت رادیاتور و رابط‌های آن مطمئن شوید.
  • حتما زمانی که خودرو کاملا خنک شده است به سراغ تعویض آب رادیاتور بروید.
  • حتما قبل از تعویض آب رادیاتور، به کمک مایع رادیاتور شوی یکبار مخزن را شست وشو دهید.

نظرات و دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.