دلایل جوش آوردن ماشین را بدانید

جوش آوردن ماشین چیست؟

در فصل تابستان یکی از بیشترین مشکلاتی که راننده‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند جوش آوردن خودرو است. البته ممکن است در فصل زمستان هم این اتفاق رخ دهد که از دید مردم ترس‌آور است. تا ماشین جوش می‌آورد بلافاصله هول شده و فکر می‌کنند تا چند ثانیه دیگر ماشین می‌ترکد! البته اشتباه هم فکر نمی‌کنند اما نه با این شدت.اگر دلایل جوش آوردن ماشین را بشناسید این ترس کمتر می شود. چه زمانی جوش می‌آورد؟و اگر جوش بیاورد چه خواهد شد؟ پس با ما باشید تا علت و عواقب جوش آوردن ماشین را با هم بررسی کنیم.

دلایل جوش آوردن ماشین:

1. گرفتگی شلنگ‌ها:

اگر مشکل از نشتی و یا مایع خنک‌کننده نباشد، ممکن است ذرات ریز و گرد و خاک باعث گرفتگی شلنگ‌های خودروی شما شده باشد. که مانع از گردش خنک‌کننده در موتور شود. تصفیه و تمیز کردن این سیستم و سپس پر کردن مجدد مخزن خنک‌کننده بهترین راه برای حل این مشکل است.

2. خرابی فن رادیاتور:

پروانه موتور یا همان فن رادیاتور، وظیفه‌ی خنک‌کردن آب رادیاتور و در نهایت موتور را دارد.در صورتی که آمپر آب، دمای بیش از حد مجاز را نشان دهد و فن رادیاتور روشن نشود یا شدت چرخش آن بسیار آهسته باشد؛ حتما یکی از قطعات پروانه موتور دچار مشکل یا خرابی شده و منجر به جوش آوردن ماشین می‌شود.برای بررسی وضعیت فن، در قدم اول کولر خودرو را روشن کنید. اگر همزمان با آن، فن خنک‌کننده رادیاتور به‌کار افتاد؛ قطعا راه ‌انداز فن یا مدار فرمان دچار مشکل است.یکی از راه‌های دیگر جهت بررسی این است که پس از خاموش کردن ماشین، پره‌های فن را بچرخانید؛ اگر پره‌ها به سختی چرخیدند، احتمالا باید تعویض شوند. همچنین بررسی قسمت مشبک جلوی رادیاتور را فراموش نکنید، زیرا که ممکن است چیزی مانع ورود هوا از فن به رادیاتور شود.

خرابی فن رادیاتور یکی از شایع ترین دلایل جوش آوردن ماشین است

3. خرابی پمپ آب:

وظیفه آب‌رسانی به سیستم خنک‌کننده موتور بر عهده پمپ آب است؛ بنابراین در صورتی که مقدار آب در موتور خودرو کم شد، پمپ را بررسی کنید تا دچار مشکلاتی همچون شکستگی پروانه‌های داخلی، شکستگی یاتاقان یا نشتی زیر پمپ به دلیل خرابی کاسه نمد نشده باشد. فراموش نکنید که اگر پمپ آب وظیفه خود را به‌ درستی انجام ندهد، سریعا دمای موتور بالا می‌رود و موتور جوش می‌آورد.

4. خرابی در واتر پمپ:

دقت داشته باشید که تسمه واتر پمپ، شل یا پاره نباشد که این امر، کارکرد پمپ آب را مختل خواهد کرد. در صورتی که تسمه هیچ مشکلی نداشته باشد، اما واتر پمپ به درستی کار نکند؛ کاری از دست شما برنمی‌آید. بنابراین بهتر است به مکانیک مراجعه و واتر پمپ ماشین خود را تعمیر کنید.

خرابی واترپمپ

5. خرابی ترموستات:

وظیفه ترموستات حفظ دمای خودرو و تنظیم میزان خنک‌کننده‌ای است که وارد موتور می‌شود.در صورتی که ترموستات خودروی شما دچار مشکل شده باشد، خودرو نمی‌تواند دمای خود را حفظ کند و در نتیجه تناسب میزان خنک‌کننده درون موتور خودروی شما به هم می‌ریزد و خودرو بیش از حد داغ می‌شود.

6. روغن موتور:

وظیفه روغن موتور تنها نرم و روان کردن حرکت قطعات مختلف موتور نیست. روغن موتور خودروی شما تاثیر مستقیمی روی نحوه خروج حرارت ناشی از عملکرد موتور دارد. اگر روغن موتور شما در سطح کافی نباشد، دمای موتور افزایش پیدا می‌کند. این امر احتمال جوش آوردن موتور نیز بالاتر می‌برد. سطح روغن موتور خود را بررسی کنید و فراموش نکنید که طبق دستورالعمل سازنده، در زمان مناسب روغن موتور خودروی خود را تعویض کنید.

7. شکستگی پمپ آب:

وظیفه پمپ آب رساندن و به گردش درآوردن مایع خنک‌کننده در موتور خودرو است. کوچک‌ترین مشکلی در پمپ آب خودرو می‌تواند منجر به جوش آوردن خودرو شود.پمپ آب خودروی شما ممکن است نشتی داشته باشد، شکسته باشد و یا پروانه‌های آن گیر کرده باشند.

8. نشتی در سیستم خنک‌کننده:

یکی از شایع‌ترین دلایل جوش آوردن ماشین نشتی در سیستم خنک‌کننده خودرو است. اگر رادیاتور، پمپ آب، شلنگ‌ها، واشر سرسیلندر و یا هوزینگ ترموستات خودروی شما دچار نشتی شده باشد موتور به خوبی خنک نخواهد شد. این امر منجر به جوش آوردن ماشین می‌شود. اگر توانستید، محل نشتی را پیدا کنید و جلوی نشتی را بگیرید. فراموش نکنید که قطعات موتور خودرو حساس هستند بنابراین اگر محل نشتی را پیدا نکرده‌اید و یا زیاد اهل مسائل فنی خودرو نیستید، حتما خودروی خود را به یک تعمیرکار بسپارید.

یکی از شایع‌ترین دلایل جوش آوردن ماشین نشتی در سیستم خنک‌کننده خودرو یا همان رادیاتور است.

نتیجه:

حال که با علت‌های احتمالی جوش آوردن ماشین آشنا شدید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که در هنگام جوش آوردن خودرو چه کارهایی را انجام دهیم و یا از انجام دادن چه کارهایی اجتناب کنیم. به همین منظور شما را به خواندن نوشته‎‌ی موقع جوش آوردن ماشین چکار کنیم؟ دعوت میکنیم.

نظرات و دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.