بررسی علت روغن سوزی در خودرو و روش حل آن

  • آموزشی
  • 18 تیر 1401
  • 5 دقیقه زمان مطالعه
دلایل روغن سوزی در خودرو

راننده بودن فقط با دانستن مهارت رانندگی حاصل نمی‌شود! باید با برخی از مشکلات و خرابی‌های خودرو آشنا باشید تا با رفع به موقع آن از وارد شدن آسیب بیشتر به خودرو جلوگیری کنید. یکی از مواردی که گاها در خودروها اتفاق می‌افتد روغن سوزی است. در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم علت روغن سوزی خودرو چیست؟ و چه علایمی دارد؟ همراه سام پارت باشید.

روغن سوزی چیست؟

قبلا از آنکه به سراغ علت روغن سوزی برویم باید بدانیم که دقیقا روغن سوزی چیست؟

همانطور که می‌دانید روغن از دسته روانکارهای موجود در خودرو است که باعث می‌شود اصحکاک قطعات با یکدیگر کاهش پیدا کند و قطعات نرم‌تر کار کنند. حالا ممکن است متوجه شوید روغن خودرو مرتبا کاهش پیدا می‌کند که یکی از علل آن می‌تواند روغن سوزی باشد.

روغن سوزی به سوختن روغن همراه با سوخت می‌گویند که باعث کاهش سطح روغن خودرو می‌شود. این اتفاق اغلب در خودروهای کارکرده ایجاد می‌شود.

همچنین بخوانید: دلایل خوابیدن باتری خودرو


علایم روغن سوزی در خودرو

علایم روغن سوزی در خودرو

کاهش سطح روغن در خودرو همیشه نشانه‌ی روغن سوزی در خودرو نیست. روغن سوزی دارای علایم و نشانه های است که در ادامه به مهمترین آن می‌پردازیم.

۱- خروج دود آبی از اگزوز

شاید بتوان گفت اصلی‌ترین نشانه روغن سوزی خودرو خروج دود آبی از اگزوز است. اگر روغن موتور همراه با سوخت محترق شده و بسوزد منجر به ایجاد دودی به رنگ آبی خواهد شد. البته در برخی از خودروها قطعاتی وجود دارند که دود ناشی از سوختن روغن را جذب می‌کنند در این صورت با وجود سوختن روغن، دود آبی رنگ مشاهده نمی‌شود.

۲- ایجاد بو ناخوشایند

سوختن روغن در محفظه احتراق باعث ایجاد یک بوی نامطلوب در موتور خودرو می‌شود. البته تشخیص روغن سوزی خودرو از بو روش دقیقی نیست و فقط فرد باتجربه می‌تواند از این راه متوجه سوختن روغن شود.


۳- چرب شدن قطعات

اگر فکر می کنید خودرو شما دچار روغن سوزی شده است باید به سراغ شمع‌ها بروید. چرب شدن شمع یکی از نشانه های سوختن روغن است. همچنین خروجی اگزوز خودرو را با هدف پیدا کردن حالت چربی بررسی کنید.


علت روغن سوزی در خودرو

حالا ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که خودرو چه زمانی به روغن سوزی می‌افتد؟ در این بخش قصد داریم به دلایل روغن سوزی خودرو بپردازیم.

روغن سوزی با ورود روغن موتور به محفظه احتراق خودرو و ترکیب شدن آن با سوخت و در نتیجه سوختن آن با جرقه های شمع اتفاق می‌افتد. مهمترین علل بروز این اتفاق:

  • نواقص و ایرادات شاتون و یاتاقان
  • نشتی روغن از واشر سرسیلندر
  • خوردگی کاسه نمد خودرو
  • اصحکاک بالای گیت سوپاپ یا ایراد لاستیک گیت
  • خرابی رینگ پیستون
  • استفاده از روغن موتور نامناسب

بعد از ایجاد روغن سوزی چه اقدامی کنیم؟

اگر تصور می‌کنید خودرو شما دچار روغن سوزی شده است بهتر است به یک تعمیرگاه خودرو مراجعه کنید تا علل روغن سوزی را شناسایی کند. پیدا کردن و تشخیص علت روغن سوزی مهمترین گام برای رفع آن است. اگر مشکلات روغن سوزی در خودرو حل نشود به سایر اجزای خودرو آسیب وارد می‌شود. بنابراین توصیه می‌کنیم در این موضوع سهل انگاری نکنید و از یک متخصص برای رفع مشکل کمک بگیرید.

نظرات و دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.