دلایل ریپ زدن خودرو چیست؟
اکثر ما این شرایط را تجربه کردهایم که در حین رانندگی، خودرو چندین بار پشت هم دچار لرزش یا تکان شود. در این حالت اصطلاحا گفته میشود که خودرو ریپ زده است. این تکانها دلایل مختلفی دارد که در این مقاله قصد داریم به مهمترین علل ریپ زدن خودرو بپردازیم.
ریپ زدن خودرو یعنی چه؟
زمانی که پشت فرمان خودرو خود مینشینید، تسلط به مهارت رانندگی، استفاده صحیح از دنده و پدالها و فرمان مهم است، اما دانستن نکات فنی و عیب یابی خودرو هم از مهارتهای مهمی است که بهتر است هر رانندهای با آن آشنایی داشته باشد.
قبل از آنکه به بررسی علل ریپ زدن خودرو بپردازیم، بهتر است بررسی کنیم دقیقا ریپ زدن خودرو به چه معناست؟ به لرزش و تکانهای خودرو در حین شتاب یا موقع استارت زدن خودرو، (باتکرار نه فقط یک بار) ریپ زدن یا دل زدن گفته میشود. توجه کنید که ریپ زدن با تکان و لرزش خودرو متفاوت است.
دلایل رایج ریپ زدن خودرو
۱- مشکل سیستم سوخت رسانی
یکی از اصلیترین و رایجترین علل ریپ زدن در خودرو مشکل سوخت رسانی به موتور است. احتمالا این حالت را زمانی که با باک خالی رانندگی میکنید تجربه کردهاید! اگر از پر بودن باک خودرو مطمئن هستید، ممکن است به علت وجود مشکلی در سیستم سوخت رسانی، موتور به درستی سوخت رسانی نشود و حین حرکت، خودرو ریپ بزند.
۲- مشکلات اگزوز
همانطور که میدانید دودهای ناشی از احتراق سوخت به کمک اگزوز جمع آوری، پاک سازی شده و به بیرون از موتور هدایت میشود. اگر در این مسیر هر مشکلی مثل گرفتگی، انسداد یا وجود حفره شکل بگیرد ممکن است این تخلیه دود به درستی انجام نشود و حجم گاز در سیستم احتراق مشکل ساز شود. در نتیجه شما حین رانندگی با دل زدن مکرر خودرو روبه رو خواهید شد.
توجه کنید که اگر منیفولد یا چندراهه اگزوز دچار ترک یا شکستگی شود، نشت گاز اگزوز به اطراف بسیار خطرناک است چراکه دارای گرمای زیادی هستند و میتوانند قطعات پلاستیکی اطراف اگزوز را ذوب کنند. همچنین نشت گاز به داخل کابین نیز میتواند به سلامت سرنشینان آسیب وارد کند.
نشانهها
- روشن شدن چراغ چک
- افزایش صدای موتور
- ضعف در عملکرد اگزوز
- شنیده شدن صدا از اگزوز
همچنین بخوانید: علایم خرابی سوزن انژکتور در خودرو
۳- مشکل سنسور اکسیژن
سنسور اکسیژن قطعهای است که گاز خروجی از اگزوز را بررسی میکند و بر اساس میزان غلظت آن به کامپیوتر خودرو ارسال میکند تا از این اطلاعات برای میزان سوخت رسانی به موتور استفاده شود. اگر این قطعه دچار آلودگی یا نقص شود، سوخت رسانی به خودرو به اندازه کافی یا به موقع انجام نمیشود. این موضوع میتواند عاملی برای ریپ زدن خودرو شما باشد.
۴- کثیف یا معیوب بودن شمع
اگر شمع خودرو کثیف شده باشد، باید آن را تمیز کرد و درصورت داشتن نقص باید نسبت به تعویض آن اقدام نمود. اگر شمعها کثیف باشند یا دارای نقص باشند نمیتواند سوخت را مشتعل کنند. در نتیجه سوخت رسانی به درستی انجام نمیشود.
۵- مشکلات تسمه تایم
تسمه تایم قطعهی مهمی است که اگر دچار مشکلی شده باشد یا خودرو روشن نمیشود یا در حین استارت و بعد از آن دچار ریپ زدن میشود. پس اگر با این علایم روبرو شدید کافیست تسمه تایم را بررسی کنید.
۶- آلودگی فیلترهای سوخت
همانطور که از نام فیتر سوخت مشخص است، این قطعه آلودگیها و ناخالصیها را فیلتر میکند. چنانچه قطعه دچار نقص یا آلودگی شود و نتواند به وظیفهی خود به درستی عمل کند، احتمالا به پمپ بنزین آسیب وارد میشود و سوخت رسانی به درستی صورت نمیگیرد.
۷- مشکلات کوئل
وجود هرگونه مشکل در کوئل میتواند باعث شود تا شمعها به درستی عمل نکنند و مانع از جرقه زدن آن شوند. در این صورت مجددا سوخت رسانی به خودرو به طرز صحیحی انجام نمیشود.
در این مقاله سعی شد به دلایل اصلی ریپ زدن خودرو بپردازیم. چنانچه تجربهای در این زمینه دارید از بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
مطالب پیشنهادی مرتبط