وظیفه سوزن انژکتور و علایم خرابی آن
سوزن انژکتور وظیفهی پاشش سوخت در محفظه احتراق را دارد. در صورت ایراد در این قطعه سوخترسانی به درستی انجام نمیشود و مشکلاتی مثل کاهش قدرت موتور یا خاموش شدن خودرو را مشاهده خواهید کرد. در این مقاله از سام پارت قصد داریم بررسی کنیم سوزن انژکتور چیست؟ چه وظایفی دارد و علایم خرابی سوزن انژکتور چه مواردی هستند؟
سوزن انژکتور چیست؟
قطعهای که در ورودی سیلندر قرار گرفته و وظیفه دارد سوخت را به صورت پودر شده در محفظه احتراق پخش کند. پخش سوخت به صورت پودری باعث میشود که سوختن ناقص انجام نشود. میتوان گفت هرچه ذرات سوخت ریزتر شود ترکیب بهتری با هوا پیدا کرده و عمل احتراق به صورت کاملتری انجام میشود.
عملکرد صحیح سوزن انژکتور میتواند در راندمان موتور و نحوهی عملکرد آن تاثیر بگذارد. ECU با توجه به فرمانهایی که از سایر بخش ها دریافت میکند دستوری مشخصی به سوزن انژکتور ارسال کرده و عملکرد این قطعه را کنترل میکند.
در گذشته به جای سیستمهای انژکتوری از کابراتور استفاده میشد. گرچه کلیت عملکرد هر دو مشابه است اما سیستم انژکتور با دقت بیشتری این فرایند را انجام میدهد و باعث کاهش مصرف سوخت و تولید آلاینده میگردد.
آشنایی با شیوه سوخت رسانی در خودرو
سوخت رسانی به خودرو نقش مهمی در ایجاد حرکت خودرو دارد. امروزه این فرایند توسط سیستم انژکتور صورت میگیرد اما در گذشته برعهدهی سیستم کاربراتور بود. سیستم انژکتور یک قطعه الکترونیکی _ مکانیکی است که در ابتدای سیلندر قرار گرفته است.
میزان پاشش سوخت توسط ECU فرمان داده میشود. سوخت از یک سمت سوزن انژکتور وارد فیلتر شده و سپس از سمت دیگر آن به درون محفظه احتراق اسپری میشود. حالا اگر هر اختلالی در این قطعه ایجاد شود، موتور به خوبی تغذیه نمیشود و ممکن است خودرو خاموش شود.
همچنین بخوانید: علایم خرابی پمپ بنزین در خودرو
علایم خرابی سوزن انژکتور
در خودرو معمولا به ازای هر سیلندر یک سوزن انژکتور قرار دارد، در صورت وجود ایراد در این سوزنها عمل احتراق دچار اختلال شده و عملکر خودرو را تحت تاثیر قرار میدهد. شایعترین علل خرابی این قطعه، گرفتگی حفرهها ناشی از رسوبات و ذرات ناخالصی درون سوخت است. استفاده کردن از سوختهای بیکیفیت باعث تشدید این مورد میگردد.
در صورت بروز این مشکل معمولا میتوان با شستشوی سوزن با مایع مخصوص گرفتگیها را باز کرد.
معمولا خرابی این قطعه همراه با علایمی است که در ادامه به آن میپردازیم:
- کاهش قدرت خودرو
- عدم افزایش شتاب خودرو با فشردن پدال گاز
- لرزش در خودرو در دورهای پایین موتور به همراه صدا و ضربه
- خاموش شدن خودرو در زمانی که خودرو ساکن است
- افزایش مصرف سوخت در خودرو
- روشن شدن چراغ چک
تعویض سوزن انژکتور
هر قطعهای در خودرو دارای عمر مشخصی است که باید راننده خودرو از این اطلاعات مطلع باشد. سوزن انژکتور هم با توجه به کیفیت سوخت و میزان کارکرد اتوموبیل عمر مشخصی دارد. معمولا زمان سرویس این قطعه بعد از پیمودن هر ۲۰ هزار کیلومتر است.
بهتر است هر زمان که با علایم خرابی سوزن انژکتور روبه رو شدید به یک تعمیرگاه مراجعه کنید و برای تعویض سوزن انژکتور اقدام نمایید. گاهی با بررسی این قطعه مشخص میشود که ایراد از گرفتی حفرهها بوده است. در این صورت میتوان سوزن را با مایع انژکتور شوی، شست وشو داد و مجدد از همان قطعه استفاده نمود.
مطالب پیشنهادی مرتبط