عیب یابی ماشین با حواس پنجگانه

عیب یابی ماشین برای کسانی که اطلاعات فنی ندارند کار سخت و پیچیده ای است. ما سعی داریم در این متن با چند راهکار ساده به شما آموزش دهیم که چه طور می توانید این کار را با استفاده از حواس پنجگانه خود انجام دهید.

عیب‌یابی خودرو با استفاده از حس بویایی

بینی شما میتواند در تشخیص برخی مشکلات مربوط به ماشین به شما کمک کند . عیب یابی ماشین با بو و حس بویایی بسیار آسانتر از صدا و لرزش است چون ماشین ها به صورت عادی سرو صدا دارند اما بوی خاصی نمی دهد و این مشکل به راحتی مشخص می شود .

گام اول : بوی دود اگزوز درون خودرو

اگر بوی دود اگزوز را داخل ماشین احساس کردید سریعا ماشین را متوقف کنید و با امداد تماس بگیرید چون دود اگزوز ماشین دارای مونوکسید کربن است که در صورت استنشاق می تواند باعث کاهش هوشیاری و حتی مرگ میشود این بو نشانه‌ی آن است که دود اگزوز از جایی در زیر خودرو به داخل کابین آن وارد میشود .

گام دوم : بوی بنزین یا روغن داخل خودرو

اگر بوی بنزین یا روغن در ماشین احساس کردید. معمولا نشانه‌ی این است که یکی از این دو مایع در محفظه ی موتور خودرو نشت کرده است.
بنزین در این شرایط احتمالا مقداری از آن کف زمین میریزد و احتمالا آن را خواهید دید اما اگر درون محفظه ی موتور نشت کند فقط بوی آن را حس می‌کنید.

گام سوم : بوی ضد یخ و عیب یابی ماشین

اگر مایع خنک کننده نشت کند نسبت به بقیه ی بوها بوی مطبوع تری دارد و تشخیص آن آسان تر است و نشت این مایع باعث میشود که موتور به اندازه ی کافی خنک نشود و در اثر گرمای زیاد آسیب ببیند .

گام چهارم : بوی گوگرد

باتری و مبدل کاتالیستی در صورتی که آسیب ببیننددر کابین خودرو بوی گوگرد منتشر می‌شود. گاهی اوقات مشکلات مربوط به سیستم سوخت هم می‌تواند این بو را ایجاد کند

گام پنجم : بوی چوب یا لاستیک سوخته

این بو را زمانی که گرمای زیادی به اجزای خودرو از جمله لنت وارد میشود ممکن است احساس کنید.

گام ششم : بوی قارچ یا کپک و عیب یابی خودرو

اگر بوی قارچ یا کپک در اتاق خودرو احساس کردید احتمالا مشکل از سیستم گردش هوا است. ممکن است این مشکل از فیلتر هوای کابین باشد به ویژه اگر مدت ها ست که آن را تعویض نکرده اید.

عیب یابی ماشین
لرزش یا ارتعاش بیش از حد فرمان نشان دهنده ی مشکل در چرخ ها یا ترمز است.

عیب‌یابی خودرو با استفاده از دست و پا

دست و پای شما هم میتواند در تشخیص برخی از مشکلات فنی خودرو مفید باشد

گام اول : لرزش غیر طبیعی

نیازی نیست که به شکل فیزیکی و با دست لمس کنید فقط کافی است لرزش های غیر عادی را چک کنید.

گام دوم : بررسی داشبورد و اجزای کنسول مرکزی برای عیب یابی ماشین

چراغ راهنما ،برف پاک کن، شیشه جلو، کنترل تهویه و سیستم صوتی را امتحان کنید. داشبورد را زمانی که ماشین روشن است بررسی کنید.

گام سوم : فرمان خودرو

فرمان خودرو به ویژه غربیلک فرمان بیش از هر قطعه ی دیگری با شما در ارتباط است. بسیاری از مشکلات را از روی آن و به راحتی میتوان تشخیص داد و عیب یابی ماشین را انجام داد :

  • اگر فرمان به سختی برمی‌گردد نشان دهنده ی مشکل در اجزای فرمان خودکار است.
  • شل شدن فرمان میتواند نشان دهنده ی مشکل در اهرم تای راد یا سیبک فرمان وجود دارد.
  • لرزش یا ارتعاش بیش از حد فرمان نشان دهنده ی مشکل در چرخ ها یا ترمز است.
  • اگر فرمان به درستی کار نمی‌کند نشان دهنده ی مشکل در ستون فرمان یا دنده شانه ای فرمان در بخش جعبه فرمان است.
  • اگر دنده جا نمی‌رود یا تغییر دادن آن دشوار است یا خود به خود خلاص میشود گیربکس ( جعبه دنده ) مشکل داد.

گام چهارم : دریچه های کولر و بخاری

کولر را روشن کنید و تا آخر زیاد کنید. سپس دستتان رو روبه روی دریچه ی کولر نگه دارید، اگر هوای خنک بیرون نمی آید یا به درستی کار نمی‌کند یا دکمه های تنظیم آن عمل نمی‌کند خودرو را به مکانیک نشان دهید.

گام پنجم : پدال ها و کلید عیب یابی ماشین

از آنجا که پاها یا پدال ها در ارتباط هستند می توانید برخی مشکلات را با کمک آنها عیب یابی کنید.
مثلا اگر خودروی شما گیربکس دستی دارد پدال کلاچ هم دارید .که شایع ترین مشکل این پدال ها این است که در هنگام فشردن وقتی کلاچ پایین می‌رود همان جا می‌ماند و به حالت عادی خود بر نمی‌گردد که این مشکل ممکن است به دلیل فنر برگردان باشد یا اینکه باید سیم کلاچ را تعویض کنید .
اگر هنگام فشردن پدال ترمز یا لرزش احساس کردید احتمالا مشکل از سیستم ترمز خودرو است . لرزش پدال ترمز معمولا به دلیل تاب برداشتن روتورهای ترمز یا خخراب شدن لنت ترمز هاست.

عیب یابی خودرو
چکاپ به موقع ماشین از بروز مشکلات اساسی در ماشین جلوگیری می کند.

عیب یابی با استفاده از حس شنوایی

مشکلات جدی در هنگام در لنت ترمز ممکن است باعث ایجاد صداهای عجیب در هنگام ترمزگیری شود. صدای انفجار از اگزوز به دلیل وجود رطوبت در سیستم سوخت یا اشکال در عملکرد دریچه‌ی مکش هوا باشد. شل بودن قالپاق‌ها یا تسمه تایم ، بالانس نبودن تایرها یا فرسوده بودن آنها و حتی پایین آمدن سطح روغن موتور صدای کلیک یا ترکیدن می‌دهد.
صدای قیژ قیژ یا جیر جیر در هنگام چرخش می‌تواند نشانه‌ی مشکلات متعددی از فرسودگی سیبک های فرمان یا کمک فنرها گرفته تا فنربندی آسیب دیده باشد. پس برای عیب یابی خودرو خیلی خوب به صدای ماشینتان گوش دهید.

عیب یابی ماشین با استفاده از حس شنوایی
پس برای عیب یابی خودرو خیلی خوب به صدای ماشینتان گوش دهید.

عیب یابی با استفاده از حس بینایی

اگر می‌خواهید عیب یابی ماشین را به خوبی انجام دهید، در هنگام رانندگی باید نگاهتان فقط به جاده باشد اما حواستان به چراغ های روی داشبورد هم باشد. اصلی ترین چراغ روی داشبورد چراغ چک موتور است که در صورت روشن شدن باید سریعا به مکانیک نشان دهید. همچنین حواستان به کاپوت خودرو هم باشد که از آن دود بلند نشود
در صورتیکه تجربه کافی پیرامون رفع این مشکلات ندارید، سعی کنید از افراد متخصص کمک بگیرید.

عیب یابی ماشی با استفاده از حس بینایی
در زمان رانندگی حواستان به چراغ های روی داشبورد هم باشد.

نظرات و دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.