۵ علت لاستیک سایی خودرو و روش رفع آن
لاستیکها از لوازم مصرفی خودرو محسوب میشوند که باید در بازه زمانی مشخص تعویض شوند. اما ممکن است گاها متوجه شوید که شدت سایش و فرسودگی لاستیکها شتاب گرفته است و اصطلاحا خودرو لاستیک سایی دارد. در این زمان باید علت را پیدا کرده و نسبت به رفع آن اقدامات لازم را انجام دهید. در این مقاله همراه سام پارت باشید تا با علت لاستیک سایی در خودرو آشنا شوید.
لاستیک سایی چیست؟
لاستیکها نقش مهمی در ایمنی خودرو دارند. چناچه لاستیک خودرو دچار آسیبی شود، خودرو قادر نخواهد بود به حرکت خود ادامه دهد. بر روی لاستیک مجموعهای از آج قرار گرفته که باعث میشوند سطح صاف لاستیک با جاده در تماس نباشد و از سر خوردن جلوگیری شود همچنین در جادههای لغزنده به حفظ تعادل خودرو کمک میکنند.
زمانی که این آجها ساییده شوند و از بین بروند اصطلاحا گفته میشود که لاستیک سایی رخ داده است. در ادامه مقاله به علت لاستیک سایی در خودرو خواهیم پرداخت.
دلیل لاستیک سایی خودرو چیست
از آنجا که لاستیکها با سطح زمین در تماس هستند، در معرض فرسودگی و سایش میباشند. اما عواملی دیگر در خودرو هستند که میتوانند سرعت سایش را افزایش دهند که در این بخش قصد داریم به این بررسی این موارد بپردازیم:
باد نامناسب لاستیکها:
معمولا لاستیکهایی که دارای میزان باد نامناسب هستند دچار فرسایش میشوند. همچنین زمانی که میزان باد لاستیکها کم باشد، لاستیک اصطحکاک بیشتری با جاده پیدا کرده و سریعتر دچار فرسایش میشود.
بالانس نبودن چرخها:
بهتر است به صورت دورهای (بعد از طی کردن هر ۲۰ هزار کیلومتر) به یک آپاراتی مراجعه کنید تا چرخ های خودرو شما را بالانس کنند. اگر لاستیکها بالانس نباشند یا در یک راستا به صورت صحیح قرار نگرفته باشند، فرسایش لاستیکها سرعت میگیرند و به سایر بخشهای خودرو مثل جلوبندی هم آسیب وارد میشود.
مشکلات جلوبندی خودرو:
همانطور که گفته شده مشکلات لاستیک میتواند در آسیب رساندن به سلامت جلوبندی خودرو موثر باشد. این رابطه به صورت عکس هم وجود دارد یعنی مشکلات موجود در جلوبندی میتواند به لاستیک فشار بیشتری وارد کند و منجر به لاستیک سایی شود.
نقص در فنربندی خودرو:
فنرهای خودرو باعث ایجاد حرکت نرم در خودرو میشوند طوری که سرنشینان، پستی و بلندیهای جاده را کمتر احساس کنند و قطعات خودرو در دستاندازهای جاده کمتر دچار آسیب شوند. چنانچه فنرهای خودرو خراب شوند فشار بیشتری به لاستیکها وارد میشود.
آسیب دیدن شاسی خودرو:
چنانچه شاسی خودرو در تصادفی آسیب دیده باشد، به صورت مداوم جلوبندی دچار خرابی و آسیب خواهد شد هم چنین لاستیک سایی به سرعت بالایی قابل مشاهده خواهد بود. در این زمان با تعویض جلوبندی هم نتیجهی موثری مشاهده نخواهید کرد چراکه مجددا جلوبندی آسیب خواهد دید.
پس در این زمان بهتر است به یک مکانیکی خبره مراجعه کرده و بخواهید که فاصلهی سرشاسیها را تنظیم کند.
همچنین بخوانید: دلایل اصلی ریپ زدن خودرو چیست؟
راهکارهایی جهت کاهش لاستیک سایی در خودرو
در بخش قبلی بررسی کردیم علت لاستیک سایی چیست؟ در این قسمت قصد داریم بررسی کنیم رعایت چه مواردی باعث کاهش لاستیک سایی در خودرو میشوند.
۱- تنظیم باد لاستیک
به صورت منظم و دورهای میزان باد لاستیکها را بررسی و تنظیم نمایید. این اقدام ساده میتواند به افزایش طول عمر لاستیک خودرو شما کمک کند. همچنین با تغییر فصول که دمای هوا کاهش یا افزایش مییابد بهتر است برای تنطیم مجدد باد تایرها اقدام نمایید.
۲- سبک رانندگی صحیح
زمانی که شما با شتاب بالایی حرکت میکنید، با هر ترمز لاستیکها درگیر اصطحکاک بیشتری خواهند شد و ساییدگی در آنها افزایش مییابد. همچنین تردد در مسیرهایی که جادهی ناهموار دارد یا سنگلاخ است هم عاملی برای فرسایش لاستیک محسوب میشود.
۳- تعویض تایرها
یکی دیگر از اقداماتی که میتوانید برای افزایش عمر تایرها انجام دهید، تعویض ضربدی تایرهاست. چراکه چرخهای جلو در معرض فرسایش بیشتری قرار دارند. برای آنکه سلامت هر ۴ لاستیک حفظ شود میتوان سالانه دوبار لاستیک های خودرو را به صورت ضربدی تعویض نمود.
از اینکه تا انتهای این مقاله همراه سام پارت بودید از شما تشکر میکنیم. شما عزیزان میتوانید با مراجعه به وبلاگ آموزشی سام پارت از سایر آموزشهای خودرویی در سام پارت استفاده نمایید.
سپاس گذاریم از راهنمایتان
سپاس از حضور شما