موقع جوش آوردن ماشین چکار کنیم؟
یکی از مشکلاتی که ممکن است در روزهای گرم تابستان گریبان رانندگان اتومبیل را بگیرد افزایش بیش از حد دمای موتور خودرو یا در اصطلاح جوش آوردن ماشین است . بعضاً افرادی را در کوچه خیابان های شهر یا جاده ها میبینیم که کنار ماشین خود ایستاده اند کاپوت ماشین را بالا زده و با عصبانیت و سردرگمی به موتور داغی نگاه میکنند که غرق در بخار و دود شده است .
افزایش دمای خودرو میتواند باعث جوش آوردن ماشین گردد. که عدم توجه و رعایت نکردن یکسری نکات در نهایت منجر به صدمه و آسیب جدی به موتور ماشین میشود. پس اگر متوجه بالارفتن غیر عادی آمپر آب شدید باید کنار بزنید و برای حل مشکل چاره ای بیاندیشید.
جلوگیری از افزایش دمای موتور
- آب رادیاتور
به علت گرمای زیاد تابستان باید به صورت دوره ای میزان آب موتور در رادیاتور را چک نمود. استفاده از ضدیخ و ضد جوش تا حد زیادی، حتی اگر موتور به دمای بالایی هم رسید خودرو جوش نیاورد. - روغن موتور
روغن موتور باید به صورت دوره ای و مرتب تعویض گردد زیرا اگر مدت طولانی از آن استفاده شود روغن موتور خاصیت اولیه ی خود را از دست میدهد. در نتیجه روغن در هنگام برخورد با قطعات داغ موتور نمی تواند به خوبی وظیفه ی خود را انجام دهد. - اتصالات و لوله های آب
ممکن است در اثر گرمای زیاد انبساط بست های موجود در مسیر لوله ها و جریان آب ورودی و خروجی به موتور سست شده و گاها از جای خود در بیایند .این اتفاق موجب می شود تا مقداری از آب رادیاتور به بیرون نشت کند و در نتیجه باعث کاهش سطح آب رادیاتور می شود. - هواگیری به موقع
بعد از هر بار جوش آوردن خودرو به دلایلی مقدار از آب آن کاسته میشود که باعث میشود تا مقداری هوا در مسیر آب درون موتور نفوذ کند این هوا باعث میشود که عمل خنک کنندگی آب با اختلال مواجه شود و در نتیجه دمای موتور کاهش پیدا نکند. - ترافیک
توقف در ترافیک، رانندگی با دور موتور بالا و موارد این چنینی باعث میشود تا دمای موتور افزایش پیدا کند. با این حال اگر کار از کار گذشته باشد و ماشین شما جوش بیاورد.
کارهایی که نباید هنگام جوش آوردن ماشین انجام دهید
درب رادیاتور را باز نکنید
وقتی آب داغ است تحت فشار زیاد و دمای بالا می جوشد؛ و قطرات آن با باز شدن کوچکترین فضا با شدت با بیرون پرتاب میشود. برای همین است که اگر درب رادیاتور را باز کنید به احتمال زیاد بخار و آب داغی به بیرون پرتاب میشود که خطر سوختگی و خسارت های جانی را به دنبال دارد.
روی موتور آب نریزید
ریختن آب روی موتور باعث میشود تا از داخل و بیرون موتور اختلاف دمایی به وجود بیاید. باید بدانید در این صورت از نظر فیزیکی شانس ترک خوردن موتور هم بیشتر میشود. ترک خوردن موتور، ممکن است صدمه و خسارت های جدی به دنبال داشته باشد.
ماشین را خاموش نکنید
خاموش کردن ماشین یعنی حرکت نکردن پروانه ٫آب داخل رادیاتور که این ها یعنی به جای کمک به خنک کردن موتور شانس خنک شدن را هم از آن گرفته اید . داغ بودن موتور قفل شده هم ممکن است تا حدی پیش برود که واشر سر سیلندر بسوزد و سر سیلندر و بلوک براثر گرمای زیاد ترک بردارند و صدمه ببینند.
کارهایی که باید هنگام جوش آوردن ماشین انجام دهید
درب موتور را باز کنید
این کار ساده و پیش پا افتاده به کاهش دمای محفظه ی موتور کمک میکند. البته مراقب حجم زیاد بخار و گرمای زیادی که ممکن است زیر درب موتور مخفی شده باشد، باشید.
بخاری بزنید
استفاده از بخاری باعث میشود تا گرمای موتور گرفته شود. ترموستاتی که در سر راه آب رادیات قرار دارد، بعد از رسیدن دمای آب به درجهی خاصی اجازهی ورود را به آب میدهد. فن پشت لوله هم باعث میشود تا دمای گرم آب در لوله به کابین انتقال پیدا کند. درنظر داشته باشید که استفاده از بخاری، روی موتور بار اضافی وارد نمیکندوبه کابین منتقل میشود.
روی رادیاتور آب بریزید
باید تلاش کنید تا در این شرایط یک بطری آب پیدا کنید و روی رادیاتور آب بریزید تا رادیات خنک شود .
نباید این مورد را با ریختن آب روی موتور اشتباه بگیرید.
تماس با امداد
یک سری اقداماتی هستند که یک رانندهی حرفهای باید در هنگام جوش آوردن ماشین انجام دهد و یک سری اقدامات هم باید به دست افراد حرفهای و متخصص انجام شوند
مطالب پیشنهادی مرتبط