واتر پمپ چیست؟ بررسی عوامل و علایم خرابی واتر پمپ
قطعهای که قصد داریم امروز به آن بپردازیم، واتر پمپ یا پمپ آب در خودرو است. در این مقاله بررسی میکنیم واتر پمپ چیست و چه وظایفی دارد. همچنین به عوامل و علایم خرابی این قطعه میپردازیم و زمان مناسب برای تعویض آن را بررسی می کنیم. تا انتهای مقاله همراه سام پارت باشید.
واتر پمپ چیست؟
همانطور که میدانید موتور خودرو با جرقه و احتراق انرژی سوخت (شیمیایی) را به انرژی جنبشی تبدیل میکند. در اثر این احتراق داخلی، موتور شروع به گرم شدن میکند. بنابراین برای کنترل دما در موتور خودرو به یک سیستم خنک کننده نیاز داریم. واتر پمپ یک سیستم بسیار ساده در عین حال مهم است که باعث خنک شدن موتور میشود و از آسیب رسیدن به بلوکهای موتور جلوگیری میکند.
در سیستم خنک کنندهی موتور از آب کمک گرفته میشود. اما آب خود به تنهایی قابلیت چرخش درون موتور را ندارد، به همین علت از واتر پمپ برای چرخش استفاده میشود.
نحوه عملکرد پمپ آب
بعد از روشن شدن خودرو واتر پمپ با دریافت انرژی از سر میلنگ با قدرت بالایی آب را از رادیاتور به درون موتور میچرخاند. این گردش آب یک سیستم خنک کننده برای موتور ایجاد میکند.
چنانچه واتر پمپ دچار اختلال شود و گردش آب در موتور به درستی انجام نشود، دما موتور خودرو بالا رفته و خودرو جوش میآورد. ادامه این روند میتواند منجر به آسیب رسیدن به قطعات موتور شود. در ادامه بررسی خواهیم کرد که چه عواملی میتواند در عملکرد واتر پمپ اختلال ایجاد کند.
عوامل خرابی واتر پمپ چیست؟
۱- معمولا واتر پمپ قطعهای نیست که زیاد دچار خرابی شود اما اگر از یک واتر پمپ بی کیفیت از یک برند ناشناس استفاده می کنید، باید منتظر خرابی این قطعه باشید! پس یکی از عوامل خرابی این قطعه کیفیت نامناسب است.
۲- استهلاک و فرسودگی از شایعترین عوامل خرابی واتر پمپ هستند. اگر خودرو شما یک خودرو دست دوم باشد یا چند سال از تولید آن گذشته باشد، احتمالا واتر پمپ آن دچار فرسودگی شده و نیاز به تعویض دارد.
۳- سومین علت خرابی را میتوان نقص واشر پمپ بیان کرد. اگر واشر پمپ دچار نقص شود و آب موجود در مخرن کم شود به واتر پمپ فشار بیشتری وارد میشود و میتواند منجر به خرابی آن شود.
علایم خرابی پمپ آب خودرو
با خراب شدن واتر پمپ یا پمپ آب در خودرو معمولا علایمی آشکار میشود که در ادامه به آنها می پردازیم:
۱- افزایش دما
یکی از نشانههای خرابی واتر پمپ افزایش دمای موتور است. اگر پمپ آب دچار اختلالی شود، دمای موتور و در ادامه دمای آب بالا میرود و آمپر این افزایش دما را نشان میدهد. در این زمان باید واتر پمپ را چک کنید.
۲- شنیده شدن صدای زیاد
معمولا با خرابی واتر پمپ صداهایی شبیه ساییدگی قطعات به گوش میرسد که در حین حرکت و با هر بار گاز دادن این صدا کم یا زیادتر میشود.
۳- نشت مایع
با مشاهده نشت مایه آبی یا سبز رنگ از رادیاتور هم میتوان متوجه شد که واتر پمپ دچار مشکل شده است.
۴- بلند شدن بخار آب
اگر متوجه بلند شدن بخار آب از موتور خودرو یا رادیاتور شدید، باید عملکرد واتر پمپ را بررسی کنید.
بیشتر بخوانید: اویل پمپ و عوامل خرابی آن
زمان تعویض واتر پمپ
همانطور که گفته شد واتر پمپ زیاد دچار خرابی نمیشود و معمولا عمر بالایی دارد. اما از آنجا که این قطعه مستقیما با آب در ارتباط است ممکن است دچار زنگ زدگی شود. واتر پمپ جزو قطعاتی نیست که برای تعویض به عدد کیلومتر خودرو وابسته باشد. باید با هربار مراجعه به تعمیرگاه از تعمیرکار خود بخواهید که سلامت واتر پمپ را کنترل کند.
همچنین اگر هر کدام از نشانههای خرابی واتر پمپ (ذکر شده در بالا) را مشاهده کردید باید اقدام به تعویض آن نمایید.
چه واتر پمپی خریداری کنیم؟
برای آنکه واتر پمپی داشته باشید که مدتها بدون نقص در خودرو شما کار کند، بهتر است به سراغ یک برند معتبر و با کیفیت بروید. واتر پمپ سام پارت از قطعات با کیفیت است که میتواند مدتها شما را از خرید یک پمپ جدید بینیاز کند.
به زودی امکان خرید این قطعه به صورت تکی از فروشگاه اینترنتی سام پارت میسر میشود. برای خرید عمدهی این قطعه با تلفنهای مندرج در سایت تماس بگیرید.
مطالب پیشنهادی مرتبط